Verdensmesterskaber i badminton for hold vinder i tre sæt

Verdensmesterskaber for hold, Thomas & Uber Cup, blev for første gang spillet i Europa, da Danmark var vært for arrangementet.
Verdensmesterskaber for hold, Thomas & Uber Cup, blev for første gang spillet i Europa, da Danmark var vært for arrangementet.
World team championships, the Thomas & Uber Cup, were played in Europe for the first time when Denmark hosted the event.
VM for hold, Thomas & Uber Cup, blev for første gang spillet i Europa, da Danmark var vært for stævnet.
The WC for teams, Thomas & Uber Cup, was played in Europe for the first time, when Denmark hosted the event.
Verdensmesterskaber for hold mænd og kvinder er det mest prestigefyldte af alle, og alle de store stjerner var samlet under ét tag.

Det var stille forløsningen, at Thomas & Uber Cup endelig blev spillet i denne uge i Aarhus, efter at den var blevet udskudt tre gange på grund af Covid-19. Det var lige så forløsende, at arrangementet forløb problemfrit, og at alle lige fra spillere, officials, tilskuere, frivillige og samarbejdspartnere kun havde pæne ting at sige til arrangørerne.

– Det har været vidunderligt at opleve TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals i Aarhus, Danmark. Arrangementet bringer så meget prestige og glæde med sig. Vi har set Aarhus danne rammen om, at verdens bedste hold kan producere medrivende action gennem den ni dage lange konkurrence, siger Thomas Lund, generalsekretær, Badminton World Federation og tilføjer:

  • Der har været mange, mange store øjeblikke fra Thomas & Uber Cup Finals, men et højdepunkt for mig er det tilbagevendende publikum i Aarhus. Atmosfæren i arenaen, som tilskuerne har bragt for at byde spillerne velkommen på banen, især det danske hold, men også de andre deltagere, har været inderlig og noget, vi ikke har set i meget lang tid.

De danske arrangører reflekterer også over arrangementets afvikling.

  • Det var virkelig ærgerligt, at vi ikke kom i Thomas Cup-finalen. Selvom vi er skuffede, leverede både vores dame- og herrehold flotte præstationer og nåede deres mål. Når det så er sagt, skabte vi smukke rammer med mange tilskuere og en intens stemning. Iscenesættelsesmæssigt gik vi ind i tredje sæt på grund af udsættelserne sidste år.

– Det er derfor med stor glæde, at vi i samarbejde med Aarhus Kommune og Sport Event Denmark endelig kunne afvikle Thomas & Uber Cup Finals. Mine faste medarbejdere og de mange frivillige har ydet en kæmpe indsats og været et uvurderligt fundament i at skabe denne historiske begivenhed, siger Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

Ligesom forbundets direktør er direktøren for Sport Event Denmark yderst tilfreds med afviklingen af verdensmesterskaberne for hold:

  • Iscenesættelsen af Thomas & Uber Cup var en stor forløsning. Efter de mange udsættelser var det fantastisk at opleve badminton i verdensklasse på hjemmebane. Stemningen har været enestående, og kæmpe, kæmpe ros til både Badminton Danmark og Aarhus for deres vedholdenhed og smukke setup.

– Da Danmark var vært for de individuelle verdensmesterskaber i 2014, var barren sat højt, og i denne uge blev den løftet endnu mere. Det ser meget lovende ud for 2023, hvor Danmark igen er hjemmebane til de individuelle verdensmesterskaber, siger Lars Lundov, adm. direktør, Sport Event Denmark

Resultater

Uber Cup:

Kina slår Japan i finalen
Danmark tabte i kvartfinalen til Korea

Thomas Cup

Indonesien slår Kina i finalen

Danskerne tabte i semifinalen til Indonesien

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 blev spillet i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021. Danmark er det første land i Europa, der er vært for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 var oprindeligt planlagt til at blive spillet i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først udskudt til august, senere oktober, før den endelige udsættelse til 2021

Antal frivillige: 500

Danmark har været vært for de individuelle verdensmesterskaber i 2014, 1999, 1991 og 1983, og Sudirman Cup, verdensmesterskaber for blandede hold i 1991 og 1999.

Det danske Thomas Cup-landshold var den første europæiske nation nogensinde, der vandt Thomas Cup i 2016. Herreholdet vandt bronze ved det seneste VM for hold i Thailand 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet verdensmesterskaberne, men har været runner ups i 1957, 1960 og 2000.

Sponsorer og samarbejdspartnere

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 sponsorer, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa, Mille Food, og partnerne BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fonds og ViaBiler